Mondo NYC

Svenska artister till musikmässa i NYC

Musichelp sätter ihop svenska showcases på den amerikanska musik festivalen och konferensen Mondo i New Your City som pågår 4 oktober till 7oktober. I samarbete med Talent Coach i Kalmar, Westin Promotion i Varberg, Rehn Music Group i Stockholm kommer fem svenska artister att få visa upp sig för musik bransch från hela världen men främst från Nordamerika. Mondo NYC är inne på sitt andra år och redan nu mycket uppskattad. Den har ersatt den klassiska festivalen CMJ (Collage Music Journal). Mondo NYC beskrivs mycket som en förbättrad version av CMJ.

– Det ska bli väldigt kul att se vad Mondo och NYC kan erbjuda oss. Vi har en mycket bra lineup. Många intressanta samarbeten är redan på gång och kommer får mer energi när vi kommer över säger Peter ÅstedtMusichelp.

De två svenska showcasen kommer hållas den 4 oktober Drom (85 Avenue A, New York) och den 6 oktoberRockwood Music Hall (196 Allen Street, New York).De fem artisterna är

Adée  (Kalmar)

Adée åker för sjunde gången till NYC. Förra gången var det för att spela in med superproducenten JKey som bland annat har gjort JayZ, Alicia Keys och Beyonce. Den här gången för att släppa singeln som de spelade in ”Wasted on you” som släpps den 13 oktober.  Adée spelar den 6 Oktober på Rockwood Music Hall.

Dimpker Brothers (Hulta By)

Direkt från Hulta By i Småland kommer de hyllade Dimpker Brothers. De har nyss spelat in ett nytt album i USA.  De spelar den 6 oktober på Rockwood Music Hall.

Molly Minott  (Oskarshamn)

Molly kom på en andra plats i idol 2014. Nu är hon aktuell med en Sverige turné med Star for Life. Samtidigt tar hon och börjar titta på en utlandskarriär med start på Rockwood Music Hall den 6 oktober.

Kristofer Greczula (Falkenberg)

Kristofer släppte nya singeln ”You are not alone (Aldrig ensam)” tillsammans med organisationen Aldrig Ensam som jobbar för bättre psykisk hälsa hos ungdomar. Låten har på två veckor redan streamat över 100 000 gånger på Spotify. Kristofer spelar den 4 oktober på Drom.

Royal Prospect (Lomma)

Royal Prospect kommer med nya singeln ”I Feel Alright” den 29 september. De var och besökte Musikfestivalen Youbloom i Dublin i somras och fick lysande omdömen. Det här bandets första USA spelning. Royal Prospect spelar på Drom den 4 oktober.

Länkar

http://www.musichelp.se

http://www.talentcoach.se

http://www.rehnmusic.com

http://www.westinpromotion.com

https://www.mondo.nyc

http://www.dromnyc.com/

http://www.rockwoodmusichall.com

http://adeeofficial.com/

http://dimpkerbrothers.se/

http://nouw.com/mollieminott

https://www.facebook.com/kristofergreczula/

http://www.royalprospect.se/